VIDEO: Najveća pećina na svetu uskoro otvorena za posetioce

Nedavno poutpuno istražena najveća pećina na svetu, Son Dong u Vijetnamu će u avgustu sledeće godine biti otvorena za posetioce.
Nedavno poutpuno istražena najveća pećina na svetu, Son Dong u Vijetnamu će u avgustu sledeće godine biti otvorena za posetioce.

Pećinu koja je toliko velika da bi u nju mogle da se smeste čitave ulice sa zgradama i u kojoj vlada specifična klima u kojoj buja rastinje i žive razne životninje, biće moguće posetiti u specijalno organizovanom šestodnevnom programu, koji obuhvata obilazaka Nacinalnog parka Pong Na Ke Bang, od čega su tri dana predviđena u veličanstvenoj pećini koju je lokalno stanovništvo otkrilo još devedesetih godina, ali je potpuno istražena tek nedavno kada je jedna ekpedicija pronašla uski strmi ulaz u nju.

Ture će voditi tim vodiča eksperata, a u grupi neće moći da bude više od 8 osam ljudi koj će se kretati dolinom reka i koji će imati prilikui da se upoznaju sa životom lokalnog stanovništva.

U samoj pećini imaće priliku da vide fantastične pećinske formacije poput stalagnita od preko 80 metara i litice visoke 250 metara, a nije nemoguće da će se susresti i sa bogatim životnjskim vrstama koje nastanjuju ovu pećini poput majmuna i lisica.

Sama pećina je široka i do 200 metara, visoka 150, a dugačka preko 9 kilometara, a šest turista iz Norveške, Rusije, Australije i Norveške koji su pre šest sedmica uspeli da potpuno istraže ove podzemne tunele.

Pećina Son Dong se nalazi u vijetnamskoj provinciji Kvang Bin i čini mrežu od skoro 150 pećina koje još uvek nisu potpuno istražene, a šestodnevni aranžman koji uključuje posetu i boravak u pećini će koštati oko 3.000 američkih dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja