VIDEO: Usamljena majmunica usvojila pile

Usamljena majmunica iz izraelskog zoološkog vrta našla je način da zadovolji svoj majčinski poriv: usvojila je pile.

Zove se Niv, a reč je o indonežanskoj crnoj makaki majmunici. Prošlu nedelju provela je mazeći, čisteći i igrajući se s piletom u zoološkom vrtu Ramat Gan Safari Park u blizini Tel Aviva.

"Čini se da četvorogodišnja Niv, koja je dosegla spolnu zrelost, ima poteškoća s pronalaženjem partnera", rekla je portparolka zoološkog vrta Mor Porat. "To verovatno objašnjava majčinska osećanja prema piletu."

Bezimeno pile bi bez problema moglo da pobegne, ali ipak ostaje uz Niv.

"Ovakvi su odnosi retki", tvrdi Porat. "Makaki majmuni ponekad ubijaju i jedu piliće ili se igraju s njima dok ne uginu."

Kako bi sprečili takav tragičan kraj, radnici zoološkog vrta odvojili su Niv i njenu pernatu prijateljicu od ostalih makaki majmuna.

Porat kaže da se čini da je pile vrlo zadovoljno svojom surogat majkom, ali joj nije jasno odakle je došlo. Preko noći spavaju zajedno.

Pre nekoliko meseci Niv je pokušala da usvoji drugo pile, ali ono ju je odbilo.

Crni makaki majmun inače je uvršten na popis ugroženih vrsta, dok su pilići jedna od najbrojnijih vrsta na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.