Ovo povrće će vas oraspoložiti

Popravite raspoloženje pravim izborom namirnica.

Ako vam raspoloženje nije na zavidnom nivou, a pritom ste i napeti, pre nego što posegnete za raznim tabletama, uzmite stabljiku celera i pojedite je.

Ovaj prirodni lek za smirenje još je Hipokrat preporučivao svojim pacijentima, znajući koliko je delotvoran.

Tajna se krije u bogatstvu magnezijuma, kalijuma i kalcijuma kojima ova biljka raspolaže, što utiče na ublažavanje napetosti. Osim toga, visok procenat tečnosti i minimalni nivo kalorija čini je idealnom u borbi sa viškom kilograma.

Stabljika celera sadrži 83 odsto vode i zdrave količine vlakana, pa smanjuje osećaj sitosti. Kalijum i natrijum kojim obiluje pomažu u regulaciji telesne tečnosti i stimulišu proizvodnju urina, a pritom uklanjaju toksine iz organizma, pa je celer sjajan diuretik.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.