Kako naučiti decu da zavole povrće

Većina roditelja se suočava sa problemom kako da privole decu da jedu povrće, a posebno zeleno.
Naime, naučnici su utvrdili da postoji krajnje jednostavan način da decu privolite da jedu toliko potrebnu porciju zelene hrane. Sve što je potrebno jeste malo discipline. 
 
Trik je u tome da bi deca trebalo da hranu koju ne vole jedu svaki dan u periodu od 15 dana. Nakon toga, naučnici tvrde da će deca jesti svaki dan povrće bez prigovora. 
 
Nakon ovog eksperimenta, deca su zaista jela povrće svaki dan, i pokazala su značajan napredak kada je reč o naklonosti, pogotovu prema povrću koje je zeleno kao što je to kupus koji je jakog ukusa.
  • opet ova

    05.02.2017 09:55
    smaračica
    evo opet ove veganke da nam objasni čime se njihova sekta bavi. kako me jaaaaaakoooooo interesuje da li ima dece, nije mi odgovorila prošli put... baš me zanima ako ih ima ili će ih imati da li će joj deca jesti samo lešnike i orahe kao kakva veverica...
  • Veganka

    04.02.2017 20:22
    Jeostavno - nemojte nikad uvoditi u ishranu meso, životinjsko mleko i jaja, i deca neće ni voleti ništa drugo sem povrća.
    Evo primera jjedne mame http://youtu.be/xTj8NFSRrRI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.