Doktori Ruskinju greškom balzamovali živu

Ekaterina Fedjaeva (27) umrla je nakon što su joj doktori tokom operacije zabunom ubrizgali formaldehid, odnosno tečnost za balzamovanje.
"Ovo je čisto ubistvo", rekla je njena majka Galina Barišnikova. "Ta materija je jednostavno uništila njeno telo iznutra".
 
Fedjaeva je bila na rutinskoj operaciji u bolnici u Uljanovsku prošlog meseca kada se dogodila greška doktora. Patila je od bolova i grčeva dva dana pre nego što je pala u komu i hitno je prevezena u bolnicu u Moskvi. 
 
Fedjaeva je bil priključena na aparate za održavanje u životu, ali je umrla od zatajenja srca i pluća.
 
Fedjaeva je sahranjena 7. aprila i pokrenuta je istraga. Ime bolnice u kojoj je živa balzamovana nije objavljeno. 
  • Dovoljno

    09.04.2018 11:52
    je reci
    Rusija...
  • Nervirach

    09.04.2018 11:01
    Na sta li mi lici onaj sistem zakazivanja kada dodjes na salter pa dobijes odgovor idite kuci pa zovite telefonom. Ah da, to rade u Rusiji.
  • Skretničar

    09.04.2018 09:31
    Ne bi se začudio da se ovo dogodilo u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.