Lekar izveo abortus na pogrešnoj pacijentkinji

Južnokorejska policija juče je pokrenula istragu nakon što je lekar greškom izveo abortus pogrešnoj pacijentkinji, javlja CNN.
Lekar izveo abortus na pogrešnoj pacijentkinji
Foto: Pixabay
Sedmog avgusta, šest nedelja trudna žena prijavila se u kliniku u okrugu Gangseo koji se nalazi u glavnom gradu zemlje Seulu. U klinici su pomešali kartone i greškom joj izveli abortus.
 
Pod istragom su nadležni lekar i medicinska sestra, a slučaj će uskoro biti poslat državnom tužiocu.
 
"Lekar i medicinska sestra priznali su svoju krivicu", rekao je policijski zvaničnik za CNN. Sudiće im se zbog nepažnje koja je rezultovala povredama pacijentkinje.
 
Prema južnokorejskoj novinskoj agenciji Yonhap, pacijentkinja se prijavila u kliniku kako bi primila nutrijente preko injekcije. No, sestra joj je navodno, bez provere identiteta, ubrizgala anesteziju, a lekar uradio abortus.
 
Južna Koreja legalizovala je abortus u aprilu ove godine, ali sadašnji zakoni su još uvek na snazi do 31. decembra 2020. godine. Prema njima, abortus se može izvršiti samo u slučajevima silovanja, incesta ili opasnosti po život majke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.