Peng: Kina bi mogla imati vakcinu protiv korona virusa krajem juna

Šef kineskog ekspertskog tima u Srbiji dr Peng Džićiang kaže da je najefikasnija zaštita od korona virusa maska, smatra da su mere koje su preduzete u Srbiji dobre i najavljuje da bi Kina mogla imati vakcinu protiv korona virusa otprilike krajem juna.
Dr Peng, koji radi u Centru za kontrolu zaraznih bolesti provincije Guangdong, napominje da korona virus može da se uništi nakon sat vremena izlaganja temperaturi od 56 stepeni, a da se najlakše može preneti prva dva dana od pojave bolesti.
 
"Tada je virus i najopasniji", kazao je dr Peng u intervjuu magazinu Odbrana.
 
Najefikasnija mera zaštite od korona virusa je maska, kaže dr Peng i poručuje: "Nosite maske. Samo maske. Kad nosite masku, to je jedna od najefikasnijih metoda zaštite".
 
Mere koje su preduzete u Srbiji su po njegovoj oceni dobre i efikasne, a prenoseći iskustva iz Kine napominje da je izolacija najbolja mera za rešavanje problema širenja ove epidemije.
 
"U Kini svi su shvatili da treba da sarađuju sa vladom, da poštuju mere koje je ona donela i da je to dobro za društvenu zajednicu, tako da su se u skladu sa tim i ponašali. Samo zajedničkom društvenom akcijom uspeli smo da pobedimo ovaj virus u Kini", poručio je.
 
Peng je naveo i da nije velika verovatnoća da neko ko je već bio zaražen i ozdravio bude ponovo zaražen.
 
Kaže i da i Kina i Amerika pripremaju svoje vakcine.
 
"Amerikanci imaju svoj tip, a mi svoj. U Kini su već urađena ispitivanja vakcine na životinjama, a sada se počinje kliničko ispitivanje na ljudima dobrovoljcima", rekao je Peng i dodao da je vakcina najbolje rešenje, a da se može očekivati otprilike krajem juna.
  • Domaci

    21.04.2020 21:12
    uh hu
    Mante me Kineza oni su gora napast i od Rusa. i jedna i druga zemlja terorisu svoje gradjane a dobar borij ljudi se tome divi. Trbeba da odete tamo da vidite kako se zivi pa ce vam cak i u Srbiji biti lepo.
  • miki

    05.04.2020 21:37
    Lažu! Sve lažu. Uneli su zabunu lažnim informacijama svima.
  • Pozitivac

    05.04.2020 18:52
    Negativni komentari
    Zasto svuda samo negativci ostavljaju svoje komentare?
    Zamolio bih ljude koji pozitivno misle da se i oni u komentarima oglase. Nismo mi nacija negativaca.
    Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).