Rezultati ispitivanja oksfordske vakcine mogli bi da budu poznati do kraja godine

Postoji "mala šansa" da bi rezultati ispitivanja oksfordske vakcine protiv kovid-19 mogli da budu spremni do kraja 2020. godine, prema rečima jednog od vodećih naučnika na univerzitetu.
Rezultati ispitivanja oksfordske vakcine mogli bi da budu poznati do kraja godine
Foto: Pixabay
"Prvi korak je doći do tačke u kojoj možemo da napravimo analizu i utvrdimo da li vakcina deluje ili ne. Optimista sam da bismo to mogli da postignemo pre kraja ove godine", rekao je profesor Enrju Polard iz tima za istraživanje oksfordske vakcine.
 
Takođe je dodao da postoji mala šansa da će informacije biti spremne pre praznične sezone. Ali profesor Polard je naglasio da regulatorni organi moraju da pregledaju podatke pre nego što vakcina dobije odobrenje za distribuciju i da ne zna vremenski okvir procesa regulacije, piše CNN.
 
"Našem delu smo sve bliži", rekao je, misleći na analizu istraživanja.
 
Univerzitet razvija svoju vakcinu u saradnji sa farmaceutskim gigantom AstraZeneca, a istraživanje faze tri vakcine protiv kovida-19 započeli su u septembru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.