Više od 60 odsto devojčica se ne bavi fizičkom aktivnošću

Više od 60 odsto devojčica nema fizičku aktivnost, rečeno je u Beogradu na obeležavanju početka besplatne škole sporta za devojčice u organizaciji Instituta za ženski sport.
Više od 60 odsto devojčica se ne bavi fizičkom aktivnošću
Foto: Pixabay
Osnivačica Instituta Marina Maljković rekla je da je njen ideal da deca budu učena pravim vrednostima kako bi sutra izgradila bolje društvo.

Ministarka zdravlja Danica Grujičič roditeljima je poručila da deci usađuju ljubav ka fizičkoj aktivnosti i boravku u prirodi bez modernih tehnologija.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović kazala je da sport traži entuzijaste, a ne samo formu.
 
Tekvondistkinja Milica Mandić istakla je da se deca kroz sport uče i empatiji, fer-pleju i zdravlju.
  • mama

    09.10.2023 11:10
    Roditelji da usađuju ljubav, a profesori fizičkog čine sve da im ogade bilo kakvu volju za fizičkom aktivnošću. U Jovinoj gimnaziji profesorke umesto da se trude da ih podstaknu da vežbaju, svojim komplikovanim "koreografijama", lošim ocenama i preteranom ambicijom ih bukvalno ubijaju u pojam. Deci lakša matematika i fizika od fizičkog.
  • Razborita

    08.10.2023 08:15
    Dokle
    Dokle će se neko promovisati i nuditi šarenu lažu. Imamo mi sve samo neće nadležni da plate uredno sve što je potrebno da se deca masovno bave sportom. To sve su sportske sale, treneri, takmičenja, prevoz na takmičenja... Kada bi trenažno takmičarski proces bio uredno organizovan u državi, treneri bi imali svoju radnu organizaciju, radno mesto plaćeno u skladu sa njihovom stručnom spremom, pravo na kredite, nagrade za izuzetna postignuća zajedno sa sportistima. Tako bi deca imala besplatno pohađanje i kontrolisani sistem rada sa njima a ne bi ih trenirali razni. Zato se manite instituta i spomenika, simbolike socijalizma, već svoj deci obezbedite zdrav život.
  • Realista

    07.10.2023 19:17
    nema potrebe za tim
    Plan je da se telo nekako održi u formi do 25-e, naizmeničnim izgladnjivanjem i dijetom burecima, kada planiraju da će sigurno biti udate pa mogu da se fizički raspadnu do 30-e i da kukaju ostatak života kako su lošeg zdravlja. Ako je za utehu, ni muškarci nisu ništa bolji, samo što oni ne planiraju ništa posebno i umiru, od alkohola i nikotina, tiho, bez mnogo pompe... tako se živi u srbiji, na brdovitom Balkanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.