Pacijent se probudio tokom operacije

Mladić iz Švedske probudio se tokom operacije pluća, ali nije mogao da komunicira sa doktorima, niti da učini bilo kakav pokret, prenose lokalni mediji.
Mladić iz Švedske probudio se tokom operacije pluća, ali nije mogao da komunicira sa doktorima, niti da učini bilo kakav pokret, prenose lokalni mediji.

"Bilo je strašno. To je bila moja najgora noćna mora", rekao je 22-godišnji pacijent. Operacija je izvedena pre mesec dana. Pacijent je bio budan oko pola sata operacije koja je trajala 50 minuta, iako je bio pod potpunom anestezijom.

Mladić je ubrzo postao svestan svoje okoline i bolova u trenucima kada su ga već hirurzi sekli. Tvrdi da je čuo razgovor lekara i medicinskih sestara, kao i da su bolovi postajali sve intenzivniji. "Prvo što sam im rekao bilo je - šta ste mi napravili? Leđa me bole, gde je anestezija?", napisao je u izveštaju švedskom Nacionalnom odboru za zdravlje i dodao da mu nikada lekari nisu objasnili šta je pošlo "naopako" tokom operacije.

Mladić se sada žali Nacionalnom odboru za zdravlje. On je istakao da je operacija najgora stvar koju je mogao da zamisli i da još ponekad teško spava.

  • BB

    25.04.2012 12:12
    Da se to desilo u Srbiji vec bi bilo 264 komentara svi bi bili napljuvani od toga kako su dosli,koja su stranka, koliko para su uzeli i sl, a kao sto vidite u jedno od najrazvijenih zemalja na svetu se takve stvari desavaju i sa 100 puta boljom oprememom.
  • 24.04.2012 18:03
    Tako nešto je uslovno rečeno normalno za anesteziju. Ipak je bolje dati manju dozu i da se pacijent probudi kad ne treba, nego da zauvek zaspi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.