U Vogu ubuduće bez mršavih manekenki

Urednici 19 svetskih izdanja "Voga" obećali su da će koristiti samo zdrave modele koji nisu mlađi od 16 godina za svoje naslovnice, što je pokušaj da se izmeni pristup mode ljudskom telu.

Urednici 19 svetskih izdanja "Voga" obećali su da će koristiti samo zdrave modele koji nisu mlađi od 16 godina za svoje naslovnice, što je pokušaj da se izmeni pristup mode ljudskom telu.

Ana Vintur, urednica američkog izdanja "Voga" i Emanuel Alt iz pariskog "Voga" koja je šokirala javnost fotografijom 10-godišnje devojčice, među urednicama su koje su pristale na ovu novinu. "Vog veruje da je zdravlje lepo", rekao je Džonata Njuhaus, predsedavajući Konde Nast Internešonela koji je vlasnik "Voga".

Urednici su najavili da će se pakt u šest tačaka pojaviti u njihovim junskim izdanjima i da se obavezuju da neće svesno sarađivati sa manekenkama mlađim od 16 godina i onima "koje deluju kao da imaju poremećaj u ishrani". "Sarađivaćemo sa manekenkama koje su, prema našem mišljenju, zdrave i mogu da nam pomognu u promovisanju zdravog tela", naveli su urednici. Urednici će takođe zatražiti od modnih agencija da im ne šalju maloletne modele, dok će na kastinzima njihove lične karte biti proveravane. Takođe je i zamišljeno da se na snimanju služi zdrava hrana.

Modni dizajneri biće ohrabreni ali ne i obavezni, da razmotre "posledice nerealno malih veličina odeće što zahteva upotrebu ekstremno mršavih manekenki". "Bićemo ambasadori zdravog tela", poručuju urednici "Voga".

  • 05.05.2012 06:11
    Napokon, da kosturi se skinu sa mondih casopisa
    izgleda da konfecijska industrija je shvatila da je vise zaobljenih manekena nego li manekena "vesalica"
  • No Name

    04.05.2012 11:47
    Anorexia je bolest...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.