VIDEO: U "tost" siru više plastike nego sira

Jedan meksički kuvar odlučio je da proveri šta su sastojci takozvanog topljenog sira koji se prodaje u posebno pakovanim listićima.
Jedan meksički kuvar odlučio je da proveri šta su sastojci takozvanog topljenog sira koji se prodaje u posebno pakovanim listićima.

Dvedesetčetvorogodišnji Raul stavio je komad sira za sendviče blizu otvorenog plamena.

I dok bi normalan sir počeo da se topi, ovaj proizvod je jednostavno pocrneo i otvrdnuo, kao što to radi komad plastike na otvorenom plamenu. Video-snimak je naravno izazvao reakcije ljudi koji se pitaju - zašto je takvo nešto dozvoljeno na policama prodavnica i kakvo to smeće unosimo u svoja tela i tela svoje dece?

Ovakvi eksperimenti u kojima se dokazuje da je topljeni sir više plastika nego sir rađeni su i ranije, ali video snimci brzo nestanu sa interneta. U Srbiji se sir u listićima prodaje po ceni od 100 do 130 dinara, odnosno od oko 650 do 800 dinara po kilogramu, u zavisnosti od proizvođača, ali i prodavnice.

  • Lalo

    23.01.2015 17:13
    .....
    A oznake the best in Vojvodina,a???Dodje baja zemljak i plati za etiketu....i sve o.k.
  • 23.01.2015 13:53
    Made in Matijevic!
  • 23.01.2015 13:17
    Ahahahhaha. Snimci nestanu sa interneta. Joooooooooooooj :') Sir-mafija. Ko smišlja ove nebuloze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.