Novosadski informativni portal 021

Život

Putnici na avio-letovima sve opasniji

Ako je verovati podacima avio-kompanija, putnici na letovima postaju sve nepristojniji i opasniji, a Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj je tim povodom prošle sedmice zatražilo oštrije mere protiv takvog ponašanja koje u nekim slučajevima ugrožava i bezbednost.

Trogodišnjaku tokom operacije presađeno pet organa

Trogodišnji dečak s Floride Adonis Ortiz pravi je mali heroj i borac. Rođen je s nekoliko mana zbog kojih su mu creva razvijena van tela. Urađena mu je operacija, prva na Floridi, tokom koje mu je presađeno čak pet organa.

Šta ne treba raditi odmah posle jela

Mnogi od nas imaju neke navike koje praktikujemo posle obroka, ali stručnjaci nas upozoravaju da pušenje, jedenje voća, pijenje čaja, tuširanje i spavanje sa punim stomakom nisu zdravi.

Povećano interesovanje za vakcinaciju protiv gripa

Nacionalna koordinatorka za grip Dragana Dimitrijević izjavila je da je od početka vakcinacije protiv gripa do danas potrošeno 72 odsto nabavljenih doza i da je interesovanje za vakcinaciju mnogo veće nego prošle godine.

Prvi avion "Er Srbije" sleteo u Tel Aviv

Nacionalna aviokompanija "Er Srbija" organizovala je prvi direktni let od Beograda do Tel Aviva novim erbasom A319 i na aerodromu u prestonici Izraela svečano je dočekan avion koji je dobio ime po "Novaku Đokoviću".

Sedam namirnica koje čiste pluća

Rak pluća je jedan od vodećih uzroka smrti od karcinoma u svetu i od njega u najvećem broju obolevaju upravo oni koji svakodnevno uživaju u udisanju dima.

Koliko košta državljanstvo?

Države ne vole da šire takvu vrstu informacija, ali je bogatim ljudima svakako omogućeno da dobiju dozvolu za trajni boravak, pa čak i državljanstvo, naravno, ako dobro plate.

FOTO: Precenjena turistička mesta

Često maštate o udaljenim destinacijama? Možda će vas utešiti činjenica da su mnoge od njih sasvim precenjene i da je isplativije i zanimljivije posetiti neku za koju većina turista nije čula.

Veliki odziv na vakcinaciju protiv gripa

Od početka vakcinacije protiv gripa potrošeno je 72 odsto nabavljenih doza, a odziv je mnogo veći nego ranije, rekla je nacionalna koordinatorka za grip Dragana Dimitrijević.