Od Španije do Francuske vozom za 6 sati

Brza železnička linija koja povezuje Španiju i Francusku otvorena je danas, a očekuje se da će "skratiti" vreme putovanja između Barselone i Pariza za šest sati.
Brza železnička linija koja povezuje Španiju i Francusku otvorena je danas, a očekuje se da će "skratiti" vreme putovanja između Barselone i Pariza za šest sati.

Do sada se razdaljina između Barselone i Pariza prelazila za 12 sati, ali će sada brzim vozom putnici za šest sati stići na odredište.

Španska železnička kompanija RENFE nada se da će privući i neke putnike koji su do sada koristili avion za ovu relaciju. Brzi voz će, takođe, saobraćati i do Madrida, Marselja, Tuluza i Liona.

Prema podacima španske agencije "Frontur", koja se bavi statistikom u turizmu, oko 82 miliona ljudi godišnje putuje na relaciji Španija - Francuska, većinom automobilom.

Udaljenost imeđu Pariza i Barselone je blizu 827 kilometara.

  • 17.12.2013 09:37
    davno to beše
    bilo je samo 4 sata Zagreb Beograd tamo neki Sava expres.....
  • Sedam

    17.12.2013 08:57
    Od Francuske do Katalonije.
  • Rale

    15.12.2013 16:54
    Posto se Spanija granici sa Francuskom verujem da se od Spanije do Francuske moze stici i dosta brze, prakticno u jednom koraku, dajte malo pripazite sta pisete u naslove, nije Spanija samo Barselona, niti Francuska samo Pariz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.