Život
06.09.2013.
16:42
Ideja da psihijatar pacijentu umesto leka propiše 'Anu Karenjinu' ili 'Slobodu' Džonatana Francena, u našim krajevima uvek deluje bizarno. Ali širom sveta, na zapadu i istoku, biblioterapija, odnosno lečenje čitanjem, stiče sve veće priznanje struke i sve širu primenu.
  • Mladic iz maj nejm

    07.09.2013 18:52
    .
    Knjiga nije lek, eventualno je drug.
    Coveku u problemima treba da pomaze druga osoba - da mu bude takoreci guru. Samo tako covek u borbi biva jaci i napreduje. Trener i sportista.

    Fora sa knjigama je emotivno dodvoravanje. Sto je izuzetno opasno.
    Jer kroz fikcije, marketing i ostala emotivna srozavanja covekovog duha, psiholozi su vec dosta "dobrog" ucinili covecanstvu.

    "Money for nothing and the chicks for free..."
    .
  • Dejan

    07.09.2013 13:18
    @ Rand
    Ne bi trebalo da sve shvataš bukvalno ("bukva" kao slovo, a ne kao biljna vrsta), potpuno je jasno šta je Mrva hteo da kaže i bez tvog razjašnjenja.
  • Knjige su opasne

    07.09.2013 10:46
    @Mrva - Moj savet
    U pravu si za Bibliju. Puna je manijaka i nasilja. Međutim, malo je verovatno da će ova terapija u Srbiji zaživeti... Ne uzima naš narod knjigu u ruke. Priča se da su to opasne stvari...
  • Rand

    07.09.2013 07:37
    @Mrva
    Biblio u reči bibliografija ima korene od reči biblos,koja znači "knjiga" ili eventualno "reč".
  • Mrva

    07.09.2013 00:18
    Moj savet
    Russelova "Osvajanje srece" - vise "vodic" nego roman... Uveo bih to kao lektiru. Inace Bertrand je car i jedan od likova koji ce me uvek inspirisati svojom inteligencijom, racionalizmom, trezvenoscu...

    Moram da priznam da mi termin "biblioterapija" zvuci ogavno i svakako da se moze pogresno shvatiti. Terapiju Biblijom nikako ne preporucujem!
  • Anon

    06.09.2013 19:11
    Nista bez dobre knjige
    Obicno citam Kafkinu Transformaciju kada sam depresivan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna