Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zagrevanje pred festival u Kanu

Najveća svetska filmska smotra, Kanski festival, biće otvoren po 68. put u sredu, 13. maja, pod predsedništvom slavnog američkog rediteljskog dua, braće Koen, sa filmovima koji mahom dolaze iz Evrope i međunarodnim zvezdama, među kojima su Kejt Blanšet, Metju Mekonahi i Vudi Alen.

Vučić: Penzije veće nego ikad do isteka mandata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imati više penzije nego što su ikada imali i poručio da će uz čvrste i snažne javne finansije, penzije biti sigurne.

Jemenski pobunjenici pristali na prekid vatre

Šiitski pobunjenici u Jemenu prihvataju pedodnevni prekid vatre na predlog arapske koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, kako bi civilima bila dostavljena humanitarna pomoć, javila je danas državna novinska agencija SABA, citirajući portparola pobunjenika.

Goran Hadžić vraćen u Hag

Optuženi Goran Hadžić otputovao je u Hag na kontrolni lekarski pregled, a narednih dana bi trebalo da se vrati u Srbiju, rekao je njegov advokat Zoran Živanović.

Uvodi se osam novih krivičnih dela

Srbija bi uskoro trebalo da dobije osam novih krivičnih dela protiv privrede, koja će osnažiti borbu protiv korupcije i odgovarati njenim tranzicionim procesima i tržišnim odnosima.

Tajfun preti Filipinima

Snažna tropska oluja je danas ojačala i prešla u super tajfun samo nekoliko sati pre nego što bi trebalo da stigne u severoistočni deo Filipina, pa su zvaničnici upozorili na opasnost od klizišta i pozvali ljude koji žive na obali da se evakuišu.

Doberman izujedao decu u Jagodini

Pas rase doberman u Jagodini ujeo je dvoje dece, blizance, kojima je pružena lekarska pomoć u Domu zdravlja i hirurškom odeljenju Opšte bolnice Jagodini.

Kašnjenje isplate zarada u Srbiji normalno, a u Evropi za zatvor

Oko 600.000 radnika iz privatnog sektora zaradu prima sa zakašnjenjem od mesec, dva ili više, dok oko 50.000 zaposlenih u preduzećima širom Srbije uopšte ne prima platu, upozoravaju iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije i napominju da je u Evropi znatno drugačije.

Uvozimo šest puta više jogurta nego ranije

Ukupan uvoz mleka i sireva u Srbiju je ove godine dvostruko veći, a kiselomlečnih proizvoda više od šest puta, zbog čega je, ističu stručnjaci, neophodno stalno osluškivati šta se dešava kako bi se zaštitilo srpsko mlečno govedarstvo.

Beograd: Dan sećanja na holokaust

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić istakao je povodom današnjeg Dana holokausta, ustanovljenog prošle godine odlukom Skupštine grada, da je to podsećanje na 10. maj 1942. godine kada su nacisti proglasili da u glavnom gradu više nema Jevreja, kao i da je Grad obezbedio sredstva za obnovu kompleksa Staro sajmište.