Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Privedene dve osobe zbog ubistva Nemcova

Dve osobe privedene su u okviru istrage o ubistvu ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova, saopštio je danas šef ruske Federalne službe bezbednosti Aleksander Bortnikov.

Dečak održao lekciju o poštenju

Učenik četvrtog razreda OŠ "Milovan Glišić" u Valjevu Strahinja Tabić pronašao je na ulici 6.000 dinara koje je neko izgubio i taj novac predao svojoj učiteljici.

Ministarka dala ostavku zbog visokih honorara

Slovenački premijer Miro Cerar prihvatio je ostavku ministarke obrazovanja, nauke i sporta Stanke Setnikar Cankar i ocenio da bi ona teško mogla nastaviti da obavlja svoj posao nakon objavljivanja podataka o njenim visokim honorarima u zadnjih deset godina.

Evakuacija kod sela Gračac zbog pucanja nasipa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuišu četiri domaćinstva sa desetak ljudi, jer je jutros došlo do pucanja nasipa kod sela Gračac, izjavio je  načelnik tog sektora Predrag Marić.

Jedna devojka umrla, dve žene ranjene

U Beogradu su tokom noći dve žene ranjene vatrenim oružjem, a jedna devojka je dovezena u Hitnu pomoć sa teškim povredama zadobijenim pod nerazjašnjenim okolnostima i ona je preminula, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Pusić: Hrvatska neće kočiti Srbiju

Hrvatska ministarska za spoljne i evropske poslove Vesna Pusić negirala je da će Zagreb na bilo koji način zaustaviti Srbiju na njenom evropskom putu, ocenivši da su odnosi Srbije i Hrvatske veoma dobri i korektni.

Veganima beba umrla od gladi

Sud u Ljubljani proglasio je krivima za zanemarivanje i nemarmo postupanje prema detetu roditelje čija je beba umrla zbog neuhranjenosti - devojčica je imala osam meseci i samo šest kilograma.