Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zašto paradajz više nema ukus kao pre

Prevelika upotreba pesticida i veštačkog đubriva, izrazita usmerenost paora na količinu roda i klimatske promene za posledicu imaju gubitak plodnosti zemljišta, na kome je i kvalitet gajenih biljaka slabiji nego pre pet, šest decenija.

Musolinijev praunuk: Fašizam je mrtav i sahranjen

Kajo Đulio Čezare Musolini, praunuk italijanskog diktatora Benita Musolinija, odbacio je tvrdnje da njegova izborna strategija za Evropski parlament sadrži elemente fašističke ideologije, poručivši da je fašizam "mrtav i sahranjen".

Trifunović se izvinio Mađarima: To je bio lapsus

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović izvinio se danas svim Mađarima zbog izjave o naseljavanju Sirijaca i Mađara u Srbiju, na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, i rekao da je to bio lapsus.

Preminula Mirjana Marković

Udovica bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i nekadašnja predsednica političke partije Jugoslovenska levica, Mirjana Marković, preminula je danas, u 77. godini.

Evro u ponedeljak 117,99 dinara

Dinar će u ponedeljak, 15. aprila neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,99 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).