Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zaposleni u katastru odložili štrajk za ponedeljak

U svim organizacionim jedinicama Republičkog geodetskog zavoda u ponedeljak, 17. decembra počeće štrajk zbog ugroženog materijalnog položaja zaposlenih, saopštili su Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat "Nezavisnost" RGZ-a.

Trijumfalna kapija se ponovo otvara za posetioce

Trijumfalna kapija, oštećena tokom nasilja na protestu "žutih prsluka" 1. decembra, sutra će ponovo biti otvorena za posetioce, saopštio je večeras francuski Centar za istorijske i nacionalne spomenike.

Mozambik otkrio 30.000 "fantomskih" službenika

Mozambik je tokom dve godine u svojim službama otkrio oko 30.000 "fantomskih" službenika, koji su državni budžet stajali 220 miliona evra plata, otkrila je ministarka za državnu upravu Karmelita Namašulua.

VIDEO: Film Mile Turajlić nagrađen u Holivudu

Dokumentarni film Mile Turajlić "Druga strana svega" nagrađen je za najbolji scenario na godišnjoj dodeli nagrada Međunarodnog udruženja dokumentarista (International Documentary Association - IDA) u Los Anđelesu.

Bogosavljević: Ne vidim ozbiljan razlog za izbore

U ovom trenutku ne deluje preterano realno da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, kaže direktor agencije IPSOS Srđan Bogosavljević povodom spekulacija u medijima da će vanredni izbori biti na proleće.