Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Uhapšen novi šef sicilijanske mafije i još 45 mafijaša

Italijanska policija uhapsila je danas novog šefa sicilijanske mafije Setima Minea i još 45 osumnjičenih mafijaša, čime je zadat snažan udarac organizovanom kriminalu na tom mediteranskom ostrvu, izjavio je danas potpredsednik italijanske vlade Luiđi di Majo.

Stručnjaci: "Grdelička selidba" ministarke Mihajlović besmislena

Odluka minsitarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da svoje ministarstvo ove sedmice izmesti u Grdeličku klisuru, gde se radi na deonici autoputa na Koridoru 10, predstavlja demagoški i nestručan čin, usmeren ka sticanju poena u dnevnoj politici, ali i pritisak na radnike angažovane na sprovođenju projekta, smatra stručna javnost u Srbiji.

Srbija sledeće godine dobija "primarne dilere"

U Srbiji će krajem naredne godine zaživeti nova finansijska institucija - "primarni dileri" koja će se baviti razvojem tržišta hartija od vrednosti (HoV) i njihovom trgovinom, a u cilju smanjenja javnog duga države ispod 50 odsto.

Dete iz vrtića u Vrčinu u teškom stanju, ne znaju se uzroci

Beba uzrasta 12 meseci koje je juče oko 13 časova iz vrtića u Vrčinu prebačeno u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu, i dalje je u teškom opštem stanju i nalazi u Odeljenju intenzivne nege Pedijatrijske klinike, saopštio je Institut.

Ima li razloga za GMO histeriju u Srbiji?

U atmosferi dizanja panike usled menjanja zakona o genetički modifikovanim organizmima u Srbiji, najglasnije se čuju zagovarači teorije da će Srbija, izmenom zakona, sebe baciti u propast.