Murali sa likovima Živojina Mišića i Stepe Stepanovića

U Prokuplju su, na jednoj od zgrada iscrtani murali sa likovima  čuvenih srpskih vojskovođa iz Prvog svetskog rata - Živojina Mišića, Stepe Stepanovića i Radomira Putnika.
U Prokuplju su, na jednoj od zgrada iscrtani murali sa likovima  čuvenih srpskih vojskovođa iz Prvog svetskog rata - Živojina Mišića, Stepe Stepanovića i Radomira Putnika.

To je, uz saglasnost stanara uradio učenik trećeg razreda Gimnazije Milomir Stošković, koji je time, kako kaže, želeo da doprinese obeležavanju jednog veka od početka Prvog svetskog rata.

On je rekao, kako je objavljeno na sajtu opštine, da je pri oslikavanju murala imao veliku pomoć od drugova is škole i stanara zgrade.

Deo murala posvećen je i čuvenom Gvozdenom puku, a samouki autor najavljuje da će naslikati i legendarnog vojvodu Petra Bojovića.
  • Prokupcanka

    11.06.2015 08:15
    Svaka čast na inicijativi!!!
    Bravo omladino!
    Hvala što i pored nemaštine i totalnog zaborava čuvate naš grad!!!

    Nišlija, bi trebalo više da se informiše, pre nego napiše neki "svoj zaključak", TOPLIČANI su - Prokupčani, Blačani, Kuršumličani , a ne Nišlije i Leskovčani.
    POZ!!!

    Za gospodina i link sa sajta Vojske Srbije:
    http://www.vs.rs/index.php?content=6ddb6456-00a4-102c-9376-1203da3a9437

  • Nišlija

    05.06.2015 16:56
    Čuveni puk "Knjaz Mihajlo" je dobio naziv "gvozeni" u Balkanskim ratovima zbog svoje hrabrosti i izdržljivosti.
    Bio je sastavljen od 15.000 ljudi iz Niškog, Prokupačkog i Leskovačkog kraja. Ljudima je najpoznatiji po Cerskoj bitci, gde su kod sela Tekeriš uništili duplo brojniju austro-ugarsku diviziju "ban Jelačić" i time odlučili ishod bitke.

    Voleo bih da su znam koja je zgrada u pitanju, pošto odlično znam Prokuplje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.