Bez novog cenovnika mogući protesti taksista

Još nije poznato da li će i kada poskupeti taksi prevoz u Novom Sadu, jer gradonačelnik Igor Pavličić okleva da potpiše predlog koji su mu uputili taksisti.
Još nije poznato da li će i kada poskupeti taksi prevoz u Novom Sadu, jer gradonačelnik Igor Pavličić okleva da potpiše predlog koji su mu uputili taksisti.

Predsednik gradskog sindikata taksista, Radoslav Krstić, kaže za Radio 021 da im gradske vlasti odgovaraju da je u toku detaljna analiza predloga, ali da ne navode do kada će odluka biti donesena, zbog čega je odmah zatražio prijem kod gradonačelnika.

Krstić dodaje da će od odgovora zavisiti da li će taksisti ponovo protestovati na gradskim ulicama, jer na osnovu važećih cenovnika, posluju s gubitkom. "Sada, po 30 dinara za kilometar, odnosno već koliko je od udruženja do udruženja, ne postoji teoretska šansa da neko izmiruje svoje obaveze. Notorna je činjenica da su taksisti, bilo gde u Srbiji, i advokati, najneredovnije platiše", kaže Krstić.

On objašnjava da bi nova odluka, osim jedinstvenog cenovnika taksi usluga u gradu, trebalo da doprinese i uklanjanju nelojalne konkurencije. Cene prevoza trebalo bi da budu skuplje za čak 30 odsto. Pored povećanja cene kilometra na 50 i starta na 100 dinara, predložene su i posebne tarife za čekanje, noćnu vožnju, kao i prevoze vikendom i praznicima. (D.S.)

  • NS MADE

    15.08.2011 23:18
    GRAND 30 KM ,CRVRNI IRED 50 KM - 20% POPUSTA=40,VIP 49 KM - 20% POPUSTA =49
  • Taksi preduEtnik

    13.08.2011 10:43
    Nadničarski mentalitet
    Gospodine, u svim normalnim zemljama se taksira sa vozilom starosti do 5 godina. Zar Vi mislite da se sa ovom cenom može za 5 godina kupiti novi auto i održavati svo vreme i plaćati poreske obaveze i ostvarivati profit? To ne može ni sa cenovnikom koji Grad treba da usvoji.
    Nemojte se Vi voziti... Neka posao opadne i za 50% , opet ćemo biti u plusu u odnosu na sada. Neznam zašto se oko taksi servisa uvek diže tolika buka kada on nije neophodan ,kako sami kažete ne možemo Vas naterati da se vozite...
    čoveče ja sa ovim cenama idem u minus. Kako? Lepo, popravke auta finansiram iz drugog izvora prihoda. Niste u vašoj računici naveli ko plaća troškove za lerove? (ler je kada se stranka na prozvanoj adresi ne pojavi ili kad otkaže vožnju a neće da plati dolazak na adresu). U Njujorku je jeftin taksí ali ne zaboravite da tamo za nekoliko dolara napunite rezervoar, da taksisti sipaju gorivo bez poreza, da su oslobođeni poreza pri kupovini vozila i sl...
  • Anonimni

    12.08.2011 18:37
    Odgovor za taksi preduzetnika
    Prvo mlad sam da otvorim preduzetnicku radnju (imam samo 24 godine), i mislim da prvo treba da naucim posao pre nego sto nesto krenem sam da radim (tako da nemam nadnicarski mentalitet), a iz vaseg i komentara vaseg kolege bih rekao da ste veoma nekulturni kad se koristite metodama vredjanja i spustanja drugih ljudi, dok sam ja iznosio samo cinjenice i informacije koje imam i koje sam dobio od ljudi koji su u vasoj profesiji, ali izgleda da bi oni svi trebali da cute kako bi ostao veo tajne koliko zaradjujete pa da onda kad povecate cene mi mislimo da je to opravdano.
    Drugo. Nisam ni ljubomoran na zavistan. Slazem se za cene svega u Srbiji, ali da li vi mislite da je samo vama poskupelo sve gore navedeno a da su vam primanja ostala ista? Ja bih najiskrenije voleo da je vama 1km voznje 250 rsd, ali i da ja to mogu da platim (kao i ostali), i da mi ostane za racune i da odem na letovanje i zimovanje itd.

    Svi moji komentari koje sam ostavio nisu da bi ja pokazao svoju zavist (koju nemam), nego neverovanje da i pored toga sto ocigledno da postoji zarada u vasoj profesiji vama nije dosta i trazite protekciju drzave da nam uzimate vise para, dok mi ostali treba da sedimo i da trpimo da nas vi klepate po usima, Ovo je slobodna ekonomija i cene treba da formira trziste, a ne gradonacelnik.

    Vi usvojite novi cenovnik, ali se ja vasim taksijem voziti necu (a verujem ni mnogi drugi ljudi), jer cene da usvojite mozete, a mene da naterate da se vozim taksijem ne mozete (ipak je ovo jos uvek "slobodna ekonomija").

    Izvinjavam se na kasnom odgovoru, putovao sam iz Beograda (to mi ogranicane tracare koje baljezgamo i nadnicarimo). Sram da vas bude obojicu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.