Gradski autobusi sa rampama za osobe s invaliditetom

Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12.
Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12.

Novi Sad i gradsko saobraćajno preduzeće nabavilo je 92 niskopodna autobusa, od kojih je 26 vozila krajem prošle godine opremljeno rampom. Pored prevoza osoba u invalidskim kolicima, ova vozila omogućavaju neometan ulazak, prevoz i izlazak roditelja sa kolicima sa bebama i svih onih koji koriste pomagala.

Predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković ustvrdila je da je Novi Sad sada mnogo pristupačniji za sve građane i građanke u odnosu na prethodne godine. - Nabavkom ovih autobusa dobili smo resurs koji omogućava nesmeteno kretanje javnim prevozom svim građanima i građankama. Za nas u Centru "Živeti uspravno", kupovina ovih autobusa predstavlja najznačajniji potez grada u prošloj godini, zato što je omogućena usluga svima, a ne samo osobama sa invaliditetom - objasnila je Ružičić Novković.

Direktor JGSP-a Branislav Bogaroški je rekao da gradsko saobraćajno preduzeće planira da nabavi još niskopodnih autobusa, te da će, prema planovima, pola voznog parka JGSP-a biti pristupačno svim građanima i građankama Novog Sada. On je dodao i da su vozači upoznati sa svojim dužnostima tokom vožnje ovih autobusa. - Potrebno je samo javiti se vozaču i on će otvoriti rampu - precizirao je Bogaroški, dodajući da su u redu vožnje označeni polasci ovih autobusa, a putem dispečerskog centra mogu se dobiti informacije na kojim linijama će i saobraćati.

  • Peca

    14.01.2012 16:14
    Svaka cast !
    Ist tako bi valjalo kioske u sklopu stajalista izmestiti van pesackih staza kako bi se obezbedio prolazak i nesmetan prilaz tim istim osobama. Meni je zapalo za oko stjaliste preko puta hotela Novi Sad na autobuskoj stanici. Kada se pootvaraju sve one stranice covek mora da sidje na kolovoz.
  • S.

    14.01.2012 11:07
    Sasvim se slazem da je potrebno i u manjim mestima ali ako nigde nema, logicno je poceti od vecih mesta jer je jednostavno i veca potreba. Bitno je da se tu ne stane nego nastavi i u manjim.
  • 14.01.2012 07:24
    Zare
    Zaista sjajno ali me svaka ovakva vest rastuži. Da li u nekom Lebanu, Majdanpeku,Srbobranu i sličnim mestima imaju ovako nešto. Poboljšavanje života u ovoj meri u bogatim sredinama i ostavljanje ostatka države da živi "u mraku srednjeg veka" dovešće do toga da četiri-petine države živi u tri četiri grada. Za dvadesetak godina ćemo se opet čuditi i kukati kako su Albanci naselili još sela i još gradova na siromašnom jugu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti