Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Pink traži međunarodnu zaštitu od demonstranata i opozicije

Televizija Pink pozvala je međunarodne organizacije, u pismu upućenom na više od 130 adresa, da zaštite sve medije i uređivačku politiku privatnih medija u Srbiji od, kako su rekli, nasilničkog ponašanja i brutalnih napada demonstranata i lidera opozicije.

Umeren saobraćaj, kolone teretnjaka na prelazima

U Srbiji je večeras saobraćaj umerenog inteziteta, i odvija se bez vanrednih zastoja i prekida na prioritetnim putnim pravcima I i II reda, saopštio je AMSS, koji upozorava vozače kamiona da se i ove nedelje formiraju kolone na izlazu iz zemlje.

Niškog maratonca izujedali psi lutalice

Poznatog niškog maratonca i matematičara Acu Jovana Krstića (54) napali su i povredili psi lutalice dok je trenirao na nišavskom bedemu, pored zgrade vodovoda, zbog čega je morao da se obrati za pomoć lekarima Hitne pomoći.

Posthumno odlikovan Dobrica Erić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posthumno je odlikovao književnika Dobricu Erića Sretenjskim ordenom trećeg stepena, saopstila je Pres služba Predsednika.

Savet Evrope: Zatvori u Srbiji pretrpani

U Srbiji na 100.000 stanovnika dolaze 154 zatvorenika, što je znatno više od evropskog proseka - 102 zatvorenika na 100.000 građana, pokazuje istraživanje Saveta Evrope.