Menu 021

Exit će organizovati i festival u Umagu

Exit tim će biti organizator muzičkog festivala u Umagu koji će se održavati krajem maja, saopšteno je na Exitu.
Zabava 09.07.2016. | 10:52 > 11:11
Exit će organizovati i festival u Umagu
Direktor Exita Dušan Kovačević rekao je da će nakon Exita u Novom Sadu, Sea Dance festivala u Budvi i Revolution festivala u Temišvaru organizovati i festival u Istri, odnosno u Umagu.
 
"Na taj način ostvaruje se naša ideja da od Balkana stvorimo najbolju destinaciju za omladinski turizam na svetu, jer mislimo da Balkan ima sve potencijale da to zaista i bude", naveo je Kovačević. On je dodao da će svi detalji, od imena do koncepcije festivala, konačno biti dogovoreni u naredna dva meseca i da će se sve znati u septembru.
 
Prema rečima, predstavnika "Istraturista" Ronalda Korotaja, postoji više razloga zbog čega je doneta odluka da se sa Exit timom gradi priča o organizovanju festivala u Umagu.
 
"Pre svega Exit je pokazao kvalitet koji traje godinama, tu je i činjenica da Vojvodina i Istra tradicionalno imaju dobru saradnju i na kraju Exit je festival koji povezuje ljude", rekao je Korotaj, dodajući da je siguran da će Exit tim na najbolji mogući način organizovati budući festival u Umagu.
 
Kako je rečeno, budući festival biće organizovan na početku letnje sezone, odnosno u predsezoni, a lokacija će biti u kompleksu "Stelamaris" gde se već više od dve decenije održava veliki teniski turnir.
 
Na pitanje novinara da li činjenica da će Exit tim organizovati festival u Umagu znači da će odustati od Sea Dance festivala u Budvi, zbog problema sa imovinsko pravnim pitanjima i zahtevom za povećanje cene zakupa zemljišta, Dušan Kovačević je odgovorio da se "celokupan Exit tim zaljubio u festival na plaži Jaz i da nikom ne pada na pamet da se od organizacije tog festivala odustane".
 
"Istina je da je bilo problema, ali idemo dalje, a po završetku ovogodišnjeg Sea Dance festivala zatražićemo garancije od države Crne Gore da se te stvari u budućnosti ne ponavljaju. Uostalom postoji desetogodišnji ugovor koji je potpisan", rekao je Kovačević.
Autor: Tanjug
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest