Večeras se završava Kustendorf

Filmski i muzički festival "Kustendorf" u Drvengradu na Mokroj Gori biće zatvoren večeras proglašenjem pobednika i projekcijom najuspešnijih studentskih filmova.
Filmski i muzički festival "Kustendorf" u Drvengradu na Mokroj Gori biće zatvoren večeras proglašenjem pobednika i projekcijom najuspešnijih studentskih filmova.

U takmičarskom programu četvrtog "Kustendorfa" učestvovalo je 20 filmova, čiji su autori studenti filmskih akademija iz 13 zemalja, među kojima je i pet budućih filmskih reditelja iz Srbije. Pobednicima festivala biće dodeljeno Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, kao i novoustanovljena nagrada za kameru "Vilko Filać".

Tokom proteklih sedam dana mladi filmski autori imali su priliku da se susretnu i s brojnim uglednim svetskim filmskim stvaraocima kao što su ruski reditelj Nikita Mihalkov, iranski reditelj Abas Kjarostami, češki reditelj Jan Hrebejk, meksički glumac Gael Garsija Bernal i drugi.

Poslednje festivalske večeri, pre proglašenja pobednika, biće prikazan film "Revolucija", omnibus deset meksičkih reditelja posvećen 100. godišnjici Meksičke revolucije. Muzički program festivala, u kojem su tokom proteklih sedam dana nastupili "Beogradski sindikat", Ngoma bend iz Tanzanije, Manuška orkestar iz Francuske, legenda roka Andre Vilijams i drugi, večeras će biti zatvoren koncertom sastava "No smoking orkestra".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.