WhatsApp "kopirao" opciju s fejsbuka

WhatsApp planira da inkorporira popularne stikere u svoj čet, što bi značilo da će ih "ukrasti" Fejsbuk Messangeru.
WhatsApp "kopirao" opciju s fejsbuka
Foto: Pixabay
Prva reakcija na ovu informaciju nikako nije pozitivna.
 
Aplikacija WhatsApp je, kao što je poznato, u vlastištvu Facebooka i mogla bi krenuti njegovim stopama kada su u pitanju rado korišćeni stikeri koji su aplikaciji na iOS-u i Androidu dodate još u aprilu 2013. godine, piše Express.co.uk.
 
Stikeri koje planiraju da koriste u WhatAppu dizajnom i bojama jako podsećaju na one koji se koriste u Messangeru. Nedavno su predstavljeni i novi stikeri na temu filmova Guardians of the Galaxy Vol.2 i animirane mačke Simon's Cat koja je jako popularna na YouTube kanalu.
 
Rival WhatAppa, Line Messanger već odavno koristi popularne stikere i zaradio je na njima mnogo novca. Pre dve godine, Line je navodno zarađivao čak 10 milion dolara mesečno samo od stikera. Apple je takođe predstavio stikere na svom servisu iMessage.
 
Još je nejasno hoće li WhatApp kopirati njihov poslovni model. Korisnici Tvittera kritikuju fejsbuk, jer deli svoje prepoznatljive opcije s drugim aplikacijama. WhatApp je nedavno objavio impresivne statistike korišćenja popularne aplikacije. Čak 1,2 milijarde korisnika mesečno svaki dan provede više od 340 miliona minuta obavljajući oko 55 miliona video poziva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija