Egipat šalje ambasadora u Izrael posle tri godine

Egipat je imenovao novog ambasadora za Izrael nakon skoro tri godine otkako je opozvan prethodni, na početku izraelske ofanzive na Pojas Gaze 2012. godine.
Egipat je imenovao novog ambasadora za Izrael nakon skoro tri godine otkako je opozvan prethodni, na početku izraelske ofanzive na Pojas Gaze 2012. godine.

U danas izdatom saopštenju navodi se da je predsednik Abdel-Fatah el-Sisi imenovao ambasadora Hazema Kairata u okviru redovne izmene egipatskih diplomata. Kairat će zameniti Atefa Salema Al - Ahla, koji je bio na toj funkciji manje od mesec dana krajem 2012. godine.

Prethodnik El-Sisija, islamistički predsednik Muhamed Morsi, opozvao je Al- Ahla u znak protesta zbog izraelske ofanzive, navodi Asošijeted pres. Međutim, Morsi je igrao ključnu ulogu sa SAD u pregovorima o primirju. On je bio prvi lider iz Muslimanske braće koji je pregovarao između Izraela i islamističkog Hamasa, koji vladara Pojasom Gaze.

El-Sisi održava dobre veze s Izraelom otkako je postao prerdsednik nakom svrgavanja Morsija, a njegovi odnosi sa liderima Gaze su napeti, navela je agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet