Kilometarski požar u blizini Trebinja

Na području Trebinja ponovo besne požari, a vatrena linija na Zupcima iznad sela Potkraj duga je nekoliko kilometra i uz pomoć vetra sve se brže širi, prenose mediji u BiH.

Na području Trebinja ponovo besne požari, a vatrena linija na Zupcima iznad sela Potkraj duga je nekoliko kilometra i uz pomoć vetra sve se brže širi, prenose mediji u BiH.

Navodno, vatra seže sve od sela Grab i prema Konavlima u Republici Hrvatskoj, preneo je portal Klix.ba.

Požarna linija duga je kilometrima, a gori sve što joj se nade na putu - trava, nisko rastinje i šuma. "Vatra se spušta i prema selu Uvjeća, koje se nalazi s druge strane. Požar trenutno gase pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje i Šumskog gazdinstva, a pomažu im i meštani i civilna zaštita. Trude se da odbrane kuće, odnosno sela koja bi mogla ugroziti vatrena stihija", kazao je za Klix.ba Berak Risto iz Vatrogasne jedinice Trebinja.

Vatra je, prema njegovim rečima, zahvatila brda, a teren je nepristupačan. Veliki broj meštana je na terenu zajedno sa vatrogascima, dok se drugi deo sprema da uzme naprtnjače i stavi pod kontrolu vatrenu stihiju.

"Raspoređeni smo na dve, tri strane kako bismo odbranili kuće. Jedan deo vatrogasaca otišao je na Bijelu goru, na granici sa Crnom Gorom, gde je takođe, došlo do velikog požara", rekao je Risto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet