Ukrajinski Naftogas duguje Gaspromu 600 miliona dolara

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija Naftogas duguje Gaspromu 600 miliona dolara za isporuke prirodnog gasa jugoistočnoj Ukrajini, izjavio je zamenik generalnog direktora Gasproma, Aleksandar Medvedev.

"Imamo ugovor o isporukama gasa Ukrajini, uključujući regionima Donjecka i Luganska gde žive ukrajinski građani i gde posluju ukrajinske kompanije", rekao je Medvedev, a prenosi ruska agencija Tass.

"Nema odvojenih računa i dug je već dostigao cifru od 600 miliona dolara", dodao je.

Prema saopštenju Naftogasa, Gasprom je zatražio od ukrajinske strane da plati 670 miliona dolara za prirodni gas, koji je, kako dodaje, "ruska kompanija navodno isporučila regionima Donjecka i Luganska u periodu od februara 2015. godine do aprila 2016. godine".

Naftogas je, takođe, naveo da nije kupovao prirodni gas od Gasproma od novembra prošle godine, i da je pre toga uvozio gas "isključivo preko ulaznih tačaka gasnog transportnog sistema na teritoriji koju kontroliše Ukrajina".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet