"Hrvatska gubi Piranski zaliv zbog Melanije Tramp"

Politički analitičar Žarko Puhovski uveren je da će, nakon pobede Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, Hrvatska izgubiti Piranski zaliv, a kao razlog navodi njegovu suprugu Melaniju, inače, Slovenku.
"Hrvatska gubi Piranski zaliv zbog Melanije. I protivruske tendencije će izgubiti vetar koje su imale u jedrima jer sigurno neće ići u sukob s Rusijom", ocenio je Puhovski. Za njega su rezultati američkih predsedničkih izbora bili potpuno neočekivani baš kao što je, kako kaže, Bregzit.
 
"Izborne ankete su opet pogrešno prognozirale. Ovde se radi o svetskoj krizi prognoze rezultata", naveo je Puhovski. Prema njegovim rečima, za predsednika SAD je izabran "čovek kome je jedina kvalifikacija to što je amater".
 
"Tramp nijedan dan nije bio na javnoj, državnoj ili vojnoj funkciji, a u roku dva meseca dobio je najveću moć", kaže Puhovski, koji smatra da je to amaterstvo njegova prednost jer se u desnom populističkom ključu ostvarila serija levičarskih parola.
 
Pobedio je, kaže, kod ljudi koji nemaju fakultet jer se okrenuo reindustrijalizaciji. "To mu je donelo podršku prezrenih na svetu tj. onih koji nisu bili primećeni. To je taj paradoks", naveo je Puhovski.
 
On je uveren da Tramp nema pojma šta bi trebalo da radi na spoljnopolitičkoj sceni: "Sve u svemu Tramp je nesposoban da vodi SAD i ključno je pitanje njegova odluka ko će mu voditi spoljnu politiku. Tada će se znati kako stvari stoje".
  • Istrijan

    10.11.2016 15:04
    @predlog
    Istra ne treba da pripada nikome - treba da bude svoja i slobodna, baš kao i Vojvodina. Sve je to pitanje trenutka...
  • predlog

    10.11.2016 13:50
    Hrvatska treba da izgubi celu Istru a ne samo Piranski zaliv. Vratiti Istru matici Italiji.
  • nista neobicno

    10.11.2016 11:36
    alava Hrvatska. Hoce i ovce i novce.
    Nema veze sto za neke stvari logika drugacije govori.

    Kada ce glavonje resiti da se iz Backe Palanke za Nestin ne ide preko Hrvatske? Pobogu, u pitanju su dva kvadratna kilometra, zar je to tako tesko za dogovor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet