Više od 3.000 civila pobeglo iz Alepa

Više od 3.000 civila pobeglo je iz istočnog Alepa u poslednjih 24 sata u trenutku kada snage predsednika Bašara al Asada napreduju ka kvartovima grada koji drže pobunjenici.
Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Londonu navodi da je gotovo 1.700 civila pobeglo u delove zapadnog Alepa koje drži vlada dok je 1.500 pobeglo u Šeik Maksud, kvart na severu Alepa koji je pod kontrolom Kurda.
 
Snage sirijske vlade zauzele su i drugi distrikt u istočnom Alepu koji je bio pod kontrolom pobunjenika. Vojska i njeni saveznici "potpuno su povratili Džabal Badro", prenosi BBC.
 
Nekoliko sati ranije izvori bliski pobunjenicima potvrdili su da je susedni kvart Hanano takođe sad u rukama vojske.
 
Dok vojska napreduje ka istočnim delovima grada, na stotine civila beži u oblasti Alepa pod kontrolom vlade. 
 
Ofanziva sirijske vojske u istočnom Alepu, gde živi oko 275.000 ljudi, ušla je u 13. dan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet