Pronađeno telo starca poginulog u ciklonu Debi

Australijske vlasti pronašle su telo i treće osobe koja je izgubila život u ciklonu "Debi" i poplavama koje je ta snažna oluja donela pogodivši početkom nedelje istočnu obalu Australije, dok je voda počela da se povlači iznoseći na videlo ljudske gubitke i ekonomske troškove kao posledice oluje.
Telo Nelsona Rebela (77) nađeno je juče po podne nakon što je voda počela da se povlači u državi Kvinslend, saopštila je lokalna policija, čime je broj žrtava ciklona od utorka porastao na tri.
 
Pogođena zona se proteže na površini od 1.000 kilometara, od tropskih ostrva u Kvinslendu i turističke zone na Zlatnoj obali do poljoprivrednih oblasti u Novom Južnom Velsu.
 
Vlasti i dalje tragaju za još tri osobe koje se vode kao nestale u poplavama pogođenim zonama Kvinslenda. Premijerka te australijske države Anastasija Palaščuk rekla je danas da je oluja nanela ogromnu štetu, za čije će otklanjanje, kako je navela, biti potrebni meseci.
 
Osiguravajući savet Australije procenio je da će troškovi posle ove katastrofe iznositi stotine miliona dolara.
 
Na fotografijama koje su napravile službe za vanredne situacije u Lizmoru u Novom Južnom Velsu vide se poslovni objekti u centru grada poplavljeni smeđom vodom, a gradonačelnik Ajzak Smit danas je rekao Rojtersu da grad podseća na "ratnu zonu".
 
U međuvremenu, nivo nekoliko velikih reka u Novom Južnom Velsu počeo je da opada, saopštila je danas Australijska meteorološka služba. Ipak, nalozi za evakuaciju ostaju na snazi u nekim gradovima na severu te države, dok su za grad Rokhempton u Kvinsledu prognozirane rekordne poplave za iduću nedelju.
 
Ciklon pod nazivom "Debi", jačine četiri na skali od pet, pogodio je Kvinslend u utorak ugrozivši turistička odmarališta, obarajući dalekovode i zatvarajući rudnike uglja, a posledice će, prema predviđanjima, pretrpeti i australijska ekonomija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet