Albanski premijer traži od Evrope da ubedi opoziciju da izađe na izbore

Vladajuća levičarska koalicija albanskog premijera Edija Rame saopštila je danas da će zatražiti od evropskih partija desnog centra, čiji je član i albanska opozicija, da je ubedi da počnu pregovore i učestvuju na parlamentarnim izborima.
Albanski premijer traži od Evrope da ubedi opoziciju da izađe na izbore
Foto: Pixabay

Albanski premijer iz vodeće Socijalističke partije i predsednik Parlamenta Ilir Meta iz Socijalističkog pokreta za integraciju rekli su da će zatražiti pomoć Evropske narodne partije (EPP) i komesara EU za proširenje Johanesa Hana.

Opozicija predvodjena Demokratskom strankom, saopštila je da će bojkotovati parlamentarne izbore 18. juna, ako Rama ne podnese ostavku i ne pristane na formiranje prelazne vlade da bi se time omogućilo da izbori budu fer i demokratski. Opozicija je odbila pregovore s Vladom koju je optužila da će "novcem od droge" namestiti izbore.

Pristalice opozicije od sredine februara neprekidno blokiraju glavni bulevar u Tirani, gde su postavile šator.

  • Мунгос

    15.04.2017 21:28
    Па ако ће новцем од дроге наместити изборе, онда је добро што су у помоћ позвали комесара Јоханеса Хана.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet