UN povukle osoblje iz dela Malavija zbog vampira

Ujedinjene nacije bile su prisiljene da povuku svoje osoblje iz dva okruga u Malaviju, zemlje u jugoistočnoj Africi, nakon glasina o napadima vampira što je izazvalo nemir i strah stanovnika, ali i stranaca koji borave u zemlji.
Naime, najmanje šest osoba je ubijeno u nasilnim napadima u oblastima Falombe i Mulanje od sredine septembra, a grupe besnih građana postavljaju barikade na putevima u potrazi za vampirima, javlja BBC.
 
Upravo zbog svih ovih dešavanja, UN je bio prisiljen da povuče svoje osoblje iz pomenutih područja, saopštilo je UN-ovo Odeljenje za bezbednost i sigurnost (UNDSS).
 
Verovanje u veštičarenje i vampire je rašireno u ruralnim delovima Malavija, koji je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu. U ovom području pored UN-a, svoje osoblje ima više nevladinih organizacija i humanitarnih organizacija. U pomenutim oblastima poslednjih meseci su aktuelne priče o napadima vampira, zbog čega su se stanovnici organizovali kako bi se zaštitili od onih koji su u potrazi za "svežom krvi". 
 
Inače, lokalni dnevni list "Nyasa Times" objavio je da je od sredine septembra bilo najmanje šest žrtava navodnih vampira. Ovim povodom se oglasio i Piter Mutharika, predsednik Malavija, koji je rekao da su "izveštaji o napadima vampira krajnje uznemirujući".
  • Pera Detlić

    12.10.2017 00:47
    naša ih država
    ozakonila, eno ih po izvršiteljskim kancelarijama.
  • Grof Yorga

    11.10.2017 21:48
    Zanimljiva vest .
  • nekro bombone

    11.10.2017 16:03
    Naravno da postoje, pa glasao sam za jednog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet