Građani regiona veruje da zakon nije isti za sve

Podaci pokazuju da skoro četiri petine građana regiona veruje da se zakon ne primenjuje na sve i da više od dve trećine nemaju poverenja u institucije.
Građani regiona veruje da zakon nije isti za sve
Foto: Pixabay
To je izjavio generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović.
 
On je na Bledskom strateškom forumu rekao da društva u regionu treba da vide efikasnost i rezultate u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala, pranja novca, izgradnje snažnih i nezavisnih institucija, saopštio je RCC. 
 
"Podaci iz našeg godišnjeg istraživanja javnog i poslovnog mnjenja, Balkanski barometar, za 2018. su zapanjujući, jer pokazuju da 79 odsto građana iz regiona smatra da se zakon ne primenjuje jednako na sve. Čak 70 odsto nema poverenja u institucije, a uz to jedna trećina stanovništva smatra da je korupcija glavni problem u njihovoj ekonomiji", rekao je Svilanović. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet