Zemljotres potresao Meksiko

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je danas južni i centralni deo Meksika, a za sada nema informacija o pričinjenoj šteti.
Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je danas južni i centralni deo Meksika, a za sada nema informacija o pričinjenoj šteti.

Epicentar zemljotresa bio je u mestu Las Čoapas, oko 600 kilometara jugoistočno od prestonice Meksika. Očevici navode da je potres trajao nekoliko sekundi i da su se tresle zgrade.

Prema podacima američke seizmološke službe, epicentar potresa bio je na dubini od 167 kilometara.

U meksičkoj državi Verakruz uplašeni ljudi su panično napuštali svoje domove. Guverner te države poznate po prozivodnji nafte Havier Duarte de Očoa (Javier Duarte de Oćoa) izjavio je da nije bilo štete u većim gradovima, niti u blizini epicentra.

"U Verakruzu je potpuno mirno i nema problema. Osetilo (potres) se u celoj državi, ali ništa značajno se nije desilo. Samo panika", rekao je guverner u izjavi za meksičku televiziju.

Potres se osetio i u meksičkoj državi Čiapas, na granici sa Gvatemalom, ali za sada nema informacija o eventualnoj šteti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet