Gledao preko veb kamere kako mu ubijaju devojku

Vest o studentkinji koja je ubijena dok je veb kamera sve snimala a njen bespomoćni dečko to posmatrao, zaprepastila je Kanađane.
Vest o studentkinji koja je ubijena dok je veb kamera sve snimala a njen bespomoćni dečko to posmatrao, zaprepastila je Kanađane.

Mladić iz Pekinga ispričao je kako je u petak u 1 sat noću gledao ubistvo svoje devojke u Torontu i odmah alarmirao svakoga koga se setio, ali prekasno.

Prema njegovim rečima, neko je oko jedan sat posle ponoći pokucao na vrata stana Kijan Liu (23) u studentskom naselju univerziteta Jork, u trenutku kada je ona sa njim razgovarala preko kamere. "Otvorila je vrata. Moguće je da je njoj bio poznat, ali njenom dečku nije", rekao je policijski narednik uključen u slučaj.

Svedok koji je preko kamere gledao celu scenu, rekao je da je mišićav mladić 20-tih godina i srednje duge smeđe kose pitao Kijan da li može da pozajmi njen mobilni telefon. Potom je ušao u stan i napao devojku, a njen dečko je gledao kako se ona bori sa napadačem. U jednom trenutku, napadač je zatvorio laptop i poneo ga sa sobom.

Mladić koji je sve posmatrao, odmah je kontaktirao poznanike nesrećne Kijan u Pekingu i Torontu, ali je policija stigla tek satima kasnije. Objasnili su da im je poziv stigao tek ujutru, a devojku su pronašli mrtvu i golu od struka na dole. Ipak, nema tragova nasilja na njenom telu niti silovanja. Još uvek se ne zna uzrok smrti, kao ni motiv.

Njeni prijatelji iz Toronta kažu da ju je proganjao mladić koji joj se nabacivao a ona ga je odbila, a policija pokušava da mu uđe u trag. Prema rečima jedne prijateljice, Kijan je jedno vreme živela sa progoniteljem, ali nakon što ga je odbila on je počeo da joj dosađuje pa se odselila.

Policajci kažu da se nadaju da će pronaći laptop ubijene devojke kako bi stručnjaci probali da povrate snimke od večeri ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet