Basesku neće u Varšavu zbog Kosova

Rumunski predsednik Trajan Basesku neće učestvovati na skupu šefova zemalja srednje i jugoistične Evrope u Varšavi, zbog odluke domaćina da pozove predsednicu Kosova.
Rumunski predsednik Trajan Basesku neće učestvovati na skupu šefova zemalja srednje i jugoistične Evrope u Varšavi, zbog odluke domaćina da pozove predsednicu Kosova.

"Budući da su domaćini ovogodišnjeg skupa u Varšavi odlučili da pozovu jedan entitet koji Rumunija ne priznaje kao državu, predsednik Trajan Basesku neće učestvovati na tom događaju", izjavio je danas predsednikov portparol Valeriu Curkan.

Kancelarija rumunskog predsednika do sada nije zvanično objavila da Basesku neće ići na samit u Varšavi, ali je na pitanje novinara predsednikov portparol dao izjavu u vezi s time.

Mediji u Rumuniji su iz srpske štampe saznali da Basesku neće učestvovati na samitu zemalja srednje i jugoistočne Evrope zbog prisustva predsednice Kosova, posle čega su tražili odgovor od portparola rumunskog predsednika.

Rumunija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
  • janko

    26.05.2011 08:44
    @zelimir
    smesan si, laprdas
  • Drenicanin

    26.05.2011 08:24
    Ko mi to kaze
    @Staracstol slusja ti bratko ja sam pripadnik najstarijeg naroda na balkanu i nece mi neka sklavenska pridoslica soliti pamet.
    Cuj ti njega ozbiljna drzava rumuni imas li ti oci u glavi ili si corav.
  • zelimir

    26.05.2011 00:16
    Rumuni su face, usli su u NATO i EU ima ih 22miliona sad mogu da rade sta hoce, svaka im cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet