Zatvorenicima ukinut Fejsbuk

Sa Fejsbuka su dosad ukinuti profili najmanje dvojice zatvorenika, a vlasti rade na otkrivanju svih onih koji su zloupotrebili svoje profile, stoji u saopštenju Kalifornijske uprave za zatvorski sistem.
Sa Fejsbuka su dosad ukinuti profili najmanje dvojice zatvorenika, a vlasti rade na otkrivanju svih onih koji su zloupotrebili svoje profile, stoji u saopštenju Kalifornijske uprave za zatvorski sistem. Odeljenje će u saradnji s Fejsbukom ispitati i druge slučajeve u kojima je ova društvena mreža nedopušteno korišćena iz zatvora ili je to činio neko u ime zatvorenika.

Voditelj kalifornijskog zatvorskog odeljenja tvrdi da pristup društvenim mrežama zatvorenicima omogućava da izbegnu nadzor i u nekim slučajevima nastave sa svojom kriminalnom aktivnošću.

Zaposleni u kalifornijskom zatvoru novinarima su rekli da su primili na stotine žalbi od žrtava koje su putem društvenih mreža kontaktirali zatvorenici. Među njima je i jedan osuđeni pedofil koji je zahvaljujući Fejsbuku 'posećivao' profil svoje žrtve, a potom slao mejlove s crtežima devojčice njenoj porodici. Devojčica je imala 10 godina kada ju je pedofil zlostavljao, a sada je 17-godišnjakinja. "Zatvorenik je u mejlu opisivao kako izgleda njena kosa, kakvu odeću nosi kao i brojne druge pojedinosti. Istraga je pokazala da je koristio mobilni da pronađe profil žrtvu na Majspejsu i Fejsbuku", rekli su iz kalifornijskog zatvora.

Profili zatvorenika neće biti ukinuti u dva slučaja – ukoliko je u određenoj državi korišćenje interneta iz zatvora dopušteno ili ako je profil otvoren pre odlaska na odsluženje kazne, u vreme kada nije bilo pristupa Fejsbuku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet