Gadafija traže i strani obaveštajci

SAD i njihovi saveznici pridružili su se potrazi za Moamerom Gadafijem, u kojoj učestvuju i njihovi obaveštajni agenti, a do sada je identifikovano nekoliko lokacija na kojima bi libijski lider mogao da se nalazi, piše američki list "Vol strit žurnal".

SAD i njihovi saveznici pridružili su se potrazi za Moamerom Gadafijem, u kojoj učestvuju i njihovi obaveštajni agenti, a do sada je identifikovano nekoliko lokacija na kojima bi libijski lider mogao da se nalazi, piše američki list "Vol strit žurnal".

Pored toga, britanski ministar odbrane Lajam Foks potvrdio je za "Skaj njuz" da snage NATO pobunjenicima koji tragaju za Gadafijem i njegovim sinovima pružaju pomoć u opremi za nadgledanje i izviđanje. "Mogu da potvrdim da NATO obezbeđuje obaveštajnu opremu i sredstva izviđanja za Nacionalni prelazni savet kako bi pomogao da se pronađu pukovnik Gadafi i ostaci njegovog režima", rekao je Foks, koji, međutim, nije želeo da komentariše navode o tome da u potrazi za libijskim liderom učestvuju i britanske specijalne snage.

Američke obaveštajne agencije smatraju da je Gadafi pobegao iz svog rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija u Tripoliju neposredno pre nego što su pobunjenici ušli u prestonicu ove nedelje. Potraga za Gadafijem postala je jedan od glavnih prioriteta jer se strahuje da se šestomesečni sukob u Libiji neće okončati sve dok je dugogodišnji lider na slobodi. Obaveštajci smatraju da je libijski lider već nekoliko meseci razmišljao da napusti prestonicu i da je u tom cilju obezbedio nekoliko sigurnih kuća van glavnog grada u kojima bi mogao da se sakrije ako pobunjenici zauzmu Tripoli.

  • janko

    25.08.2011 12:34
    @Sremac
    "Gad-afi je sa svojim narodom delio profit od nafte".... jel' to znaci da svaki libijac ima po nekoliko desetina milijardi evra kao posteni gad-afi i njegova porodica.... da li svaka libijka ima po tonu zlatnog nakita. ako libijci to imaju, i ja sam protiv toga da ga i drugi traze.... mozda ga traze da ga pitaju da li je i on nosio gajbice pa zaradio toliko....
  • Sremac

    25.08.2011 11:05
    nije mi jasno
    Meni nije jasno koga traže američki i britanski obaveštajci.Ako me pamet služi Libija nije američka savezna država i nalazi se na drugom kontinentu.Dali su to i već viđene mirovne NATO snage angažovane. Ugroženom libijskom narodu gde je sve besplatno i školovanje i usavršavanje i lečenje a možda i gorivo i stanovanje TREBA UVESTI DEMOKRATIJU PA DA SVE TO PLAĆAJU.Gadafi je sa svojim narodom delio profit od nafte,a to nije dobro,gde su tu svetski moćnici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet