Fratar na sudu zbog pedofilije

Splitsko tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv 61-godišnjeg fratra zbog polnog odnosa s dve maloletnice, za šta je iskoristio sveštenički položaj.

Splitsko tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv 61-godišnjeg fratra zbog polnog odnosa s dve maloletnice, za šta je iskoristio sveštenički položaj.

Sveštenik se tereti da je od juna 2010. do maja 2011. godine na području Splitsko-dalmatinske županije, koristeći položaj sveštenika, imao polni odnos sa dve maloletnice (1994) iako je znao za njihove godine. Tereti se i da je jednoj od njih davao novac stvarajući tako finansijsku zavisnost o njemu.

Nakon izbijanja afere sveštenik je bio nestao, pa je za njim raspisana poternica, ali se na kraju pojavio pred istražnim sudijom Županijskog suda u Splitu, priznao šta je uradio i izjavio da se kaje. On je suspendovan iz svešteničke službe i pritvor mu nije određen, jer nije u prilici da ponovi delo polnog odnosa zloupotrebom položaja.

Muškarac za koga se navodi da je oficir Hrvatske vojske (44) mesecima je preko Fejsbuka slao svoje erotske fotografije devojčicama od 10 i 11 godina. Muškarac se skrivao iza lažnih profila dečaka, a tražio je devojčice iz vinkovačkog i osječkog doma za vaspitanje dece i omladine, jer je mislio da ih lako može nagovoriti na svašta. Prijavile su ga devojčice, ali ga je sud pustio, jer navode da nema opasnosti da ponovi delo.

  • janko

    25.08.2011 12:28
    a pahomij
    da li ce se i ovaj izvuci kao vladika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet