5 poginulih u eksploziji automobila bombe

Najmanje pet osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji automobila bombe na parkingu u Keti, gradu na jugozapadu Pakistana, neposredno po završetku molitve kojom se obeležava kraj Ramazana, saopštila je policija.

Najmanje pet osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji automobila bombe na parkingu u Keti, gradu na jugozapadu Pakistana, neposredno po završetku molitve kojom se obeležava kraj Ramazana, saopštila je policija. Među poginulima su jedno dete i žena.

Pakistan je zahvaćen talasom napada koje vrše uglavnom talibani vezani za Al Kaidu, ali u provinciji Baludžistan se takođe već decenijama vodi separatistička pobuna uz česte napade na šiitsku manjinu.

"Niko još nije preuzeo odgovornost za napad i sve hipoteze su moguće, ali bomba je eksplodirala u šiitskom kvartu", rekao je Mohamad Hašim policijski zvaničnik u Keti. Bomba je eksplodirala na parkingu pošto je više stotina vernika izlazilo iz džamije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet