Sukobi na severu Malija

Pobunjenici Tuarega i islamisti sukobili su se na severu Malija, u trenutku kada Afrička unija namerava da od UN zatraži odobrenje za vojnu akciju u toj oblasti.

Pobunjenici Tuarega i islamisti sukobili su se na severu Malija, u trenutku kada Afrička unija namerava da od UN zatraži odobrenje za vojnu akciju u toj oblasti.

Pobunjenici Tuarega iz Nacionalnog pokreta za oslobođenje Azavada i pripadnici islamističke grupe Ansar Dine sukobili su se tokom noći na periferiji Kidala, rekao je u telefonskom razgovoru neimenovani lokalni zvaničnik dodajući da se čula paljba iz automatskog oružja. To su prve informacije o direktnom sukobu tih grupa od kako su preuzele kontrolu nad ogromnom severnom oblašću.

Dve grupe koje kontrolišu sever Malija oko dva meseca, što je izazvano državnim udarom 22. marta u Bamaku, prošle subote su proglasile da se ujedinjuju i da formiraju "Islamističku državu" u toj oblasti. Međutim, Afrička unija i EU su odbacile odluku o proglašenju nezavisnosti izražavajući odlučnost da se održi teritorijalni integritet te zapadnoafričke zemlje koju potresaju plemenski sukobi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet