Uhapšen gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković

U jednoj od najvećih istraga o korupciji u Sloveniji uhapšeni su gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i i njegov sin, biznismen Jure Janković, saopštila je slovenačka policija.
U jednoj od najvećih istraga o korupciji u Sloveniji uhapšeni su gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i i njegov sin, biznismen Jure Janković, saopštila je slovenačka policija.

Policija je danas izvršila pretres Jankovićeve kuće i kancelarije u Ljubljani, javila je agencija AP.

Policija je pretražila 23 kuće u Sloveniji u vezi sa korupcijskom istragom. Drugi detalji nisu obelodanjeni.

Janković i njegova koalicija "Pozitivna Slovenija" osvojili su najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine.

Međutim, Janković nije uspeo da formira vladu.

  • brka

    27.09.2012 23:55
    vidim puno negativnih reakcija na moj komentar...
    ..a stvarno ne znam zasto??
    sta vam se cini nemoguce, da ga je malo premijer slovenije pecnuo ovim da bi ga smirio???
    covek je pusten par sati kasnije i vratio se u kancelariju, tolika pompa, hapsenje...mogli su ga poszvati na informativni razgovor i zapleniti racunare, a ne ceo region da gleda hapsenje a posle 2 sata covek napolju....a za ta dva sata i deda postao...
  • Perica

    27.09.2012 19:36
    Novi Sad
    Kod nas nece biti revansizma.Svaki pokusaj istrage o korupciji kod nas je revansizam i proganjanje neistomisljenika. Vucevicu ugledaj se na Slovence.
  • ja

    27.09.2012 15:56
    hm..
    Od kada je Janković postao gradonačelnik Ljubljane, taj grad je procvetao, daleko im je najbolji standard u odnosu na bilo koji drugi grad u Sloveniji, najviše posla itd.
    Od kada je isti taj Janković na referendumu dobio najviše glasova za novog premijera, povukli su se mudri potezi da ne bi dobio koalicionu većinu i upravo taj koji mu je to i smestio sada pokušava da ga "skloni" sa političke scene, kako bi se i ubuduće uvalio tamo gde je sada.
    Bojim se da je u tom smislu, malo gušća slovenačka krv nego što to naši misle. Nažalost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet