Otežan saobraćaj zbog snega, kiše i magle

Putevi u Srbiji su prohodni, a saobraćaj se zbog snežnih padavina, ledene kiše i magle odvija otežano i usporeno.
U Javnom preduzeću Putevi Srbije rečeno da je zbog obilnih snežnih padavina drumski saobraćaj usporen i otežan na području Bačke, ali da nema neprohodnih puteva. "Mašine su 24 sata na terenu na svim putevima i punktovima. Sneg pada i topi se bez zadržavanja i državni putevi prvog prioriteta su pod kontrolom. Zbog moguće pojave leda oko dvadesetak deonica posipa se solju i rizlom", rečeno je u tom preduzeću.
 
Putevi Srbije još jednom su apelovali da zbog snežnih padavina i najava ledene kiše vozači voze opreznije, koriste zimsku opremu i brzinu prilagode uslovima saobraćaja. Zbog magle na velikom delu deonica potrebno je obratiti posebnu pažnju zbog smanjene vidljivosti.
 
Prema rečima Nenad Stanisavljevića iz Medija centra železnica Srbije i pored snežnih padavina i niskih temperatura, železnički saobraćaj u čitavoj Srbiji odvija se nesmetano. ''Teškća je bilo jedino na pruzi Svrljig - Knjaževac gde su u prepodnevnim satima ledena kiša i nevreme naneli granje na kontaktnu mrežu i prugu, ali su dežurne ekipe Železnice brzo raščistile koloseke'', rekao je Stanisavljević. Kako je rekao, u svim železničkim čvorovim dežuraju ekipe spremne da reaguju u slučaju potrebe zbog vremenskih nepogoda.
 
I aerodrom Nikola Tesla Beograd neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj bez obzira na zimske uslove, rečeno je u tom preduzeću.
 
"U periodu pojačanih padavina zimski štab u punoj je pripravnosti i deluje po potrebi kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje avio-saobraćaja. Zimski štab raspolaže najmodernijom vrhunskom opremom za čišćenje snega u ovom delu Evrope, a veličina voznog parka omogućuje da deluju brzo i istovremeno na svim potrebnim lokacijama", poručili su iz Aerodroma Nikola Tesla.
 
Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija