Sutra ponovljeni izbori, tri liste traže uvid u izborne radnje

Predstavnici Demokratske stranke, pokreta "Dosta je bilo" i koalicije DSS - Dveri predali su Republičkoj izbornoj komisiji dva zahteva koja se odnose na uvid u gotovo sve izborne radnje na dan održavanja izbora.

U pitanju je zahtev za ostvarivanje prava na elektronski uvid birača u izvod iz biračkog spiska nakon održanih izbora, kao i zahtev za dostavljanje podataka, odnosno kopija dokumenata o procentu izlaznosti, njihovom unosu u veb aplikaciju za svako biračko mesto i prilikom svakog preseka, vreme potpisa zapisnika za svako biračko mesto...

Zahteve su predali Bojan Pajtić, Saša Radulović, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović.

Vanredni parlamentarni izbori biće sutra ponovljeni na 15 biračkih mesta, nakon čega će biti poznato ko je sve uspeo da uđe u novi saziv republičkog parlamenta. Za sada je za jedan glas ispod cenzusa lista Dveri-DSS, a malo preko je lista Boris-Čeda-Čanak.

Pravo glasa ima skoro 20.000 građana, a glasaće se na biračkom mestu 22 na Novom Beogradu i 48 u beogradskoj opštini Palilula, na mestu broj 9 u Bačkoj Topoli, na mestu broj 5 u Sremskim Karlovcima, kao i na biračim mestima 39 I 57 u Jagodini. Građani će ponovo na birališta i na biračkom mestu 24 u Kladovu, 86 u Užicu, 24 i 65 u Vranju, kao i na pet biračkih mesta u Nišu - na biračkom mestu broj 4 u Medijani, 28 na Paliluli, 13, 16, 23 u Panteleju.

Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i izborna tišina, a rezultati bi trebalo da budu poznati već posle 21h.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija