Građani bogatiji za 4.450 dinara

Trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" na Beogradskoj berzi počelo je danas, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima već su na njihovim vlasničkim računima.

Trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" na Beogradskoj berzi počelo je danas, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima već su na njihovim vlasničkim računima. Građani koji su stekli pravo na besplatne akcije dobili su po jednu akciju Aerodroma čija je nominalna vrednost 600 dinara, a indikativna cena te vlasničke hartije na prvom trgovanju biće 641 dinar.

Besplatne naloge za prodaju akcije Aerodroma građani mogu da daju u poštama i jedini dokument koji im je za to potreban je lična karta, ili uz određenu naknadu ovlašćenom brokeru. Nalozi važe 90 dana i u svakom trenutku mogu da se povuku.

Na vlasničke račune građana koji su stekli pravo na besplatne akcije prebačeno je i po sedam akcija Akcionarskog fonda čija je pojedinačna nominalna vrednost 550 dinara, ali još nije omogućeno trgovanje tim akcijama na berzi. U Akcionarskom fondu su objedinjeni paketi akcija ranije privatizovanih preduzeća i onih koji tek treba da se prodaju.

Građanima uskoro sleduju besplatne akcije Telekoma i Elektroprivrede Srbije, za koje se procenjuje da će biti najvrednije.

  • srdjan

    07.02.2011 15:19
    besplatno plus besplatno je besplatno! Sofronije Srbski
  • 07.02.2011 07:43
    prvo da se isplate besplatne akcije od prodaje NIS-a, kao sto je obecao Dinkic, pa tek onda da vidimo ove besplatne akcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija