Nikolić gladan do nedelje, uprkos molbama Naprednjaka

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić večeras je iz bolnice, preko svog zamenika Aleksandra Vučića, poručio pristalicama da ga puste da do Uskrsa "razmišlja o svemu u Srbiji", a da računaju da će onda krenuti "u najžešći politički obračun sa onima koji su Srbiju opljačkali i uništili".  

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić večeras je iz bolnice, preko svog zamenika Aleksandra Vučića, poručio pristalicama da ga puste da do Uskrsa "razmišlja o svemu u Srbiji", a da računaju da će onda krenuti "u najžešći politički obračun sa onima koji su Srbiju opljačkali i uništili".

Vučić je pristalicama SNS okupljenim ispred Beogradskog kliničko bolničkog centra rekao da im Nikolić poručuje da će ih uskoro povesti do konačne pobede protiv vlasti, što je propraćeno skandiranjem "Tomo mi te volimo", "Tomo mi te čekamo" i "Tomo Srbine, Srbija je uz tebe".

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ranije je danas izjavio u Beogradskom kliničkom centru da će za Uskrs doneti odluku o tome da li će nastaviti ili će prekinuti štrajk glađu. Budući da je juče na molbu patrijarha prestao da štrajkuje žeđu očekuje se i da donese odluku da li će odgovoriti na molbu Predsedništva SNS, koje će se večeras okupiti ispred Kliničkog centra, kako bi pokušali da ubede svog lidera da prestane sa štrajkom glađu.

Na pitanje da li to znači povlačenje i odustajanje od datuma izbora on je rekao da to ne znači povlačenje. "Na kraju krajeva šta to znači, mi smo svoje rekli oni su svoje rekli, izbori će biti kad tad".

On je naveo da je "uspeh njegovog štrajka" i to što više niko u Srbiji neće moći da kaže da će SNS biti u koaliciji sa Demokratskom strankom posle izbora. "To je sada jasno svakom građaninu i političkom analitičaru. I hteo bih da dodam da su skoro svi analitičari na platnom spisku DS", izjavio je Nikolić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je Predsedništvo te stranke zatražilo danas od svog lidera da prekine štrajk glađu. Vučić je rekao da za SNS više nije bitan datum odžavanja izbora, ali da će ta stranka nastaviti i narednih dana borbu za promene i "otpor režimu". Prema Vučićevim rečima, šef Evropske komisije za proširenje Štefan File uputio je Nikoliću pismo u kom ga je pozvao da nastavi politički dijalog u okviru institucija i da nadje kompromis koji je od vitalnog značaja za evropske integracije Srbije. Evropske integracije ne mogu biti uspešne bez pune posvećenosti vlade, opozicije i civilnog društva, navodi se u pismu koje je podeljeno novinarima.

Blic piše da je Srpska napredna stranka tokom jučerašnjeg dana lobirala preko pojedinih vladika i sveštenika da se izdejstvuje da patrijarh srpski Irinej poseti Tomislava Nikolića u bolnici, a da se to iskoristi da lider naprednjaka prekine štrajk glađu. U ostvarivanju ove ideje, a ujedno i izlazne strategije za SNS i njenog prvog čoveka najviše je angažovan potpredsednik stranke Aleksandar Vučić. Izvor lista navodi da je patrijarh preko posrednika odbio da učestvuje u ovoj igri i poručio da je on dovoljno rekao na početku Nikolićevog štrajka, kada mu je savetovao da prekine sa uništavanjem zdravlja jer je to antihrišćanski čin.

Tomislav Nikolić popio je juče vodu i time i zvanično, na pismenu molbu patrijarha Irineja, prekinuo štrajk žeđi. Prethodno je pričešćen u bolničkoj sobi odakle je i najavio mogućnost prekida štrajka glađu.

  • 23.04.2011 04:07
    "....mi smo svoje rekli oni su svoje rekli, izbori ce biti kad tad" odgovor politicara.

    Strajk gladju do nedelje, ej Tomo, nisi dosledan, sto ne ides do kraja, ako volis srpski narod i svoje pristalice, bolje bi bilo da zivos 6 meseci njihovim zivotom, radi za mesecna primanja kao sto narod Srbije radi, placaj sve komunalije od tih novaca, pod uslovom da ne koristis svoju ustedjevinu.....
  • Kentaur

    22.04.2011 17:09
    Šešelj se vraća iz Haga
    To je veoma izvesno. Kada - mesec dana ranije, ili kasnije, nije bitno. Bitno je da Toma to zna, i da ovo izigravanje "mučenika" za "spas Srbije" ima samo jedan cilj: umilostiviti bivšeg šefa, kome je razbucao stranku. Šešelj jeste šovinista i patološki negativac, ali je čovek visokog IQ-a. Te ovaj Tomin "dramolet" kod njega može da izazove samo zluradi osmeh. On dobro zna da Toma jako dobro zna kako će mu (Tomi) po njegovom povratku u Srbiju glava biti u torbi: doći će vreme da primi platu za izdaju. I ovaj mučni Tomin vodvilj Šešelja neće nimalo umilostiviti. Možda je vreme da i Vučić pokuša sa istim uvijanjem repom...
  • 22.04.2011 16:39
    Дај бре више доста са овим паћеником. Обичан шоња, штрајкује глађу, а већ после два дана је попустио.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.