Više uhapšenih na Jarinju

Jedinice Kfora rano jutros su pokrenule novu akciju uklanjanja barikada na administrativnom prelazu Jarinje i privremeno uhapsile više lica.

Jedinice Kfora rano jutros su pokrenule novu akciju uklanjanja barikada na administrativnom prelazu Jarinje i privremeno uhapsile više lica.

Ovaj put vojnici Kfora su započeli uklanjanje barikade od zemlje i šljunka na putu oko njihove baze iznad administrativnog prelaza Jarinje, na alternativnom putu. U toku ove akcije Kfor je privremeno uhapsio pet osoba, koje su dežurale ispred barikade na Jarinju. Takođe, Kfor od jutros hapsi sva lica koja koriste alternativni put oko Jarinja.

Jutros posle 7 časova nemački vojnici lišili su privremeno slobode dva lica koja su se našla na tom putu iz pravca Raške. Načelnik civilne zaštite u Leposaviću Radomir Bogdanović je, takođe, uhapšen i dalje se nalazi u bazi Kfora iznad prelaza Jarinje, dok su ostali pušteni na slobodu.

Pripadnici Kfora sinoć su sproveli akciju uklanjanje glavne barikade od šljunka, na putu koji administrativni prelaz Jarinje povezuje sa njihovom bazom u blizini, ali su Srbi nedaleko odatle postavili novu barikadu, kojom je i dalje blokiran putni pravac prema Jarinju. Srbi su u noći na 16. septembar, nezadovoljni jednostranom akcijom prištinskih vlasti i dovođenjem kosovskih carinika i policijaca na prelaz Jarinje, nasuli su šljunak na put koji vodi do prelaza i ka bazi Kfora.
Kfor je sinoć uklonio tu barikadu, ispred koje je prethodno postavio bodljikavu žicu. Srbi su, međutim, u neposrednoj blizini postavili novu barikadu, kojom se dalje blokira putni pravac ka Jarinju.

Blokada od zemlje i šljunka je blizu bodljikave žice koju su razvukli pripadnici Kfora, a kamioni neprestano pristižu sa novim količinima šljunka za tu novu barikadu.

  • Georg

    27.09.2011 11:16
    Najzad jedna pametna vest.
  • Tako treba

    27.09.2011 11:01
    http://www.b92.net/news/pics/2011/09/10907685054e8187cfcb563490649576_640x427.jpg


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija